Vítejte na Krabí web na eSumo.net › Fóra › Krabi › Cardisoma Armatum › Vápník
- Toto téma je prázdné.
-
AutorPříspěvky
-
17.12.2008 v 11:24 #269
Martini.M
SledujícíAhojky v blízké době se chystám pořídit si suchozemského kraba, a než si ho pořídím chtěla bych se dozvědět co nejvíce. Tenhle web je super a obsahuje hodně informací
dozvěděla jsem se že krab by se měl “přikrmovat” vápníkem kvůli krunýři. (skořápky z vajec, školní křída)to znamená každý den s obvyklou porcí jídla? Pokud ne, tak jak často? děkuji moc pap M.17.12.2008 v 11:35 #737Sumo
SprávceAhoj!

No – podle mne… Vápniku není nikdy dost… A já to řeším vesměs tak, že po slvéknutí a sežrání svého “oblečku” ještě přidám skořápku z vajíčka… Pak jen občas – jak si vpzpomenu… :blink:
No a do domečku někam pohodím kus školní křídy. Však on by si to měl najít, ne?
Poradí někdo něco jiného??? :S
17.12.2008 v 13:30 #738admin
Správce
Aaaaaaha….. takže každý den to není nutné
a ještě jsem se chtěla zeptat jak velká by asi měla být ta porce jídla? Může se krab vůbec “přežrat” ? Nebo futruje neustále dokud je co :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:17.12.2008 v 13:57 #739Sumo
SprávceVše záleží od velikosti a druhu krabíka… No a vše zjístíš, až mu dáš první kousek “něčeho”. Uvidíš kolik zbude a usoudíš, zda-li porci zvětšit či zmenšit….
17.12.2008 v 15:20 #740Lukys
SledujícíNo můj klepítko vždycky sní na co máchuť zbytek nechá a vypník vždycky mu tam nechám sepiovou kost teeda spíš jen kousek nejvíce ji sní po svlékní ale jinak mu ji tam nechávám pořád
ale neni to nutné si myslím
23.3.2009 v 7:12 #906Pavoucice.L
Člen
Lumpiček jí ale jen málo, mám o něj pořád strach už je to skoro měsíc co se svléknul, a přijde mi že nemá krunýřek tak tvrdý jak by měl být, “podlamují” se mu nožičky a přemístuje se mín už ani nepřenáší kamínky:(moc se o něj bojím, koupila jsem mu sepiovou kost, kterou mu budu strouhat a sušené kravetky které mu chutnají, a mám otázku jak douho trvá krunýřku než zrvrdne po svleku do puvodní podoby???U Lumpička je vrch tvrdý, ale boky jsou mekčí……Jak jsem to poznala, přenáším ho v rukou mám na to svuj trik a on se nechá sklopí očka a ani se nehne, pak ho vezmu za zadek a je to;)23.3.2009 v 14:06 #907Sumo
SprávceTak takové chování už znám…

Dávej mu samé dobroty a asi ho teď moc nepřenášej……
Nemám co bych dál poradil…
23.3.2009 v 16:04 #908Pavoucice.L
ČlenKaždý den má v misce něco nového, dneska zkusím jablíčko a uvařím pro něj i vajíčko zkusím mu to pocukrovat nastrouhanou sepiovou kostí:)Vodu sem čistila ale moc v ní byt nechce……….
23.3.2009 v 16:24 #909Pavoucice.L
Člen
proč to dělá, starám se už od krabího miminka:(28.3.2009 v 16:40 #915Pavoucice.L
ČlenLumpičkuv stav neměnný, připadá mi moc změklý:(Moc nejí jen sedí a kouká už mu dělá potíže i chuze:(
-
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.