Vítejte na Krabí web na eSumo.net › Fóra › Krabi › Cardisoma Armatum › Vápník
- Toto téma je prázdné.
- 
		AutorPříspěvky
- 

17.12.2008 v 11:24 #269Martini.M SledujícíAhojky v blízké době se chystám pořídit si suchozemského kraba, a než si ho pořídím chtěla bych se dozvědět co nejvíce. Tenhle web je super a obsahuje hodně informací  dozvěděla jsem se že krab by se měl “přikrmovat” vápníkem kvůli krunýři. (skořápky z vajec, školní křída)to znamená každý den s obvyklou porcí jídla? Pokud ne, tak jak často? děkuji moc pap M.17.12.2008 v 11:35 #737 dozvěděla jsem se že krab by se měl “přikrmovat” vápníkem kvůli krunýři. (skořápky z vajec, školní křída)to znamená každý den s obvyklou porcí jídla? Pokud ne, tak jak často? děkuji moc pap M.17.12.2008 v 11:35 #737Sumo SprávceAhoj!  
 No – podle mne… Vápniku není nikdy dost… A já to řeším vesměs tak, že po slvéknutí a sežrání svého “oblečku” ještě přidám skořápku z vajíčka… Pak jen občas – jak si vpzpomenu… :blink:
 No a do domečku někam pohodím kus školní křídy. Však on by si to měl najít, ne? Poradí někdo něco jiného??? :S 17.12.2008 v 13:30 #738admin Správce Aaaaaaha….. takže každý den to není nutné Aaaaaaha….. takže každý den to není nutné a ještě jsem se chtěla zeptat jak velká by asi měla být ta porce jídla? Může se krab vůbec “přežrat” ? Nebo futruje neustále dokud je co :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:17.12.2008 v 13:57 #739 a ještě jsem se chtěla zeptat jak velká by asi měla být ta porce jídla? Může se krab vůbec “přežrat” ? Nebo futruje neustále dokud je co :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:17.12.2008 v 13:57 #739Sumo SprávceVše záleží od velikosti a druhu krabíka… No a vše zjístíš, až mu dáš první kousek “něčeho”. Uvidíš kolik zbude a usoudíš, zda-li porci zvětšit či zmenšit….  17.12.2008 v 15:20 #740 17.12.2008 v 15:20 #740Lukys SledujícíNo můj klepítko vždycky sní na co máchuť zbytek nechá a vypník vždycky mu tam nechám sepiovou kost teeda spíš jen kousek nejvíce ji sní po svlékní ale jinak mu ji tam nechávám pořád  ale neni to nutné si myslím ale neni to nutné si myslím 23.3.2009 v 7:12 #906 23.3.2009 v 7:12 #906Pavoucice.L Člen Lumpiček jí ale jen málo, mám o něj pořád strach už je to skoro měsíc co se svléknul, a přijde mi že nemá krunýřek tak tvrdý jak by měl být, “podlamují” se mu nožičky a přemístuje se mín už ani nepřenáší kamínky:(moc se o něj bojím, koupila jsem mu sepiovou kost, kterou mu budu strouhat a sušené kravetky které mu chutnají, a mám otázku jak douho trvá krunýřku než zrvrdne po svleku do puvodní podoby???U Lumpička je vrch tvrdý, ale boky jsou mekčí……Jak jsem to poznala, přenáším ho v rukou mám na to svuj trik a on se nechá sklopí očka a ani se nehne, pak ho vezmu za zadek a je to;)23.3.2009 v 14:06 #907 Lumpiček jí ale jen málo, mám o něj pořád strach už je to skoro měsíc co se svléknul, a přijde mi že nemá krunýřek tak tvrdý jak by měl být, “podlamují” se mu nožičky a přemístuje se mín už ani nepřenáší kamínky:(moc se o něj bojím, koupila jsem mu sepiovou kost, kterou mu budu strouhat a sušené kravetky které mu chutnají, a mám otázku jak douho trvá krunýřku než zrvrdne po svleku do puvodní podoby???U Lumpička je vrch tvrdý, ale boky jsou mekčí……Jak jsem to poznala, přenáším ho v rukou mám na to svuj trik a on se nechá sklopí očka a ani se nehne, pak ho vezmu za zadek a je to;)23.3.2009 v 14:06 #907Sumo SprávceTak takové chování už znám…  
 Dávej mu samé dobroty a asi ho teď moc nepřenášej……
 Nemám co bych dál poradil… 23.3.2009 v 16:04 #908 23.3.2009 v 16:04 #908Pavoucice.L ČlenKaždý den má v misce něco nového, dneska zkusím jablíčko a uvařím pro něj i vajíčko zkusím mu to pocukrovat nastrouhanou sepiovou kostí:)Vodu sem čistila ale moc v ní byt nechce………. 23.3.2009 v 16:24 #909Pavoucice.L Člen proč to dělá, starám se už od krabího miminka:(28.3.2009 v 16:40 #915 proč to dělá, starám se už od krabího miminka:(28.3.2009 v 16:40 #915Pavoucice.L ČlenLumpičkuv stav neměnný, připadá mi moc změklý:(Moc nejí jen sedí a kouká už mu dělá potíže i chuze:( 
- 
		AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.