Vítejte na Krabí web na eSumo.net › Fóra › Krabi › Cardisoma Armatum › Osvětlení akvárka
- Toto téma je prázdné.
-
AutorPříspěvky
-
23.4.2008 v 11:21 #287JAHAVAČlen
Zajímalo by mě, jaké je pro krabíka nejvhodnější světlo a co kdo z vás používá (konkrétně- značka)? Vím, že klasická žárovka příliš vhodná není a nejlepší je něco s UVA a UVB, aby byl krab pěkně zbarvený, ale nevím co konkrétně koupit. Díky
23.4.2008 v 14:31 #493SumoSprávceTak ja osobne jelikoz mam v krytu uchyt na zarivku tak jsem pouzival Exo Terra ReptiGlo 2.0 15W 46cm.
Ta mi ted pri prestavbe odesla (asi jsem s ni nekde klepnul a zacala blikat) a nabidli mi Narva Reptilight taky 15W a dokonce s vetsim dilem UV-A i UV-B, ale mam pocit, ze sviti mene… :dry:
Takze asi tak ode mne…
24.4.2008 v 14:17 #497adminSprávceNo já bych jako zářivku zvolil bu´dto tu co má te´d sumo nebo repti glo 5 zářivku nebo žárovky : exto terra sun glo používám dává teplo a krabík se pod ní nahřívá a má uva i uvb záření nebo repti glo 5
24.4.2008 v 14:18 #498adminSprávceA jestli hceš mrkni sem moje akvárium http://rybicky.net/nadrze/3314 je tam nafocený i krat filtr atd
7.5.2008 v 5:25 #515JAHAVAČlenDěkuji vřele za odpovědi. Budu tedy svítit tím, co radí sumo. Problém je v tom, že si chci akvárko nechat uříznout na míru (70-35-30) a tedy budu muset řešit, jak zářivku nainstalovat. Budu muset sehnat kryt se zařízením na zářivku, ale nevím, jestli se dá něco takového koupit. Nejsem talent na elektriku a podobné věci, takže vlastní výroba nepřipadá v úvahu a kupovat originál akvárko+set mi přijde dosti drahé. Co si myslíte? Máte s tím zkušenosti?
7.5.2008 v 5:58 #516SumoSprávceStejne budes delat nejaky kryt… Pri vysce 35 budes muset! Jinak najdes krabika v pokoji…
Takze sezenes draty, tlumivku, kondenzator, starter, drzak na starter a na zarivku (ten nejlepe vodotesny) a neni boha to nezapojit… Kdyz tak ti to nakreslim…
Nejlepe je to vykuchat z nejakeho stareho zarivkoveho svitidla…A nebo – ja kdybych resil tento problem s krytem (ze bych mel atypicke akvarko), tak bych sahl po te zarovce ReptiGlo 2.0m ktera taky existuje… :cheer:
Pak ti staci obycejna objimka na zarovku a privodni kabel s vypinacem…7.5.2008 v 11:21 #517PakinkoČlenja pouzivam Exo Terra repti glo 2 13w…..stalama sice 500sk ale najlepsia UV aku pre kraba mozes dostat
7.5.2008 v 13:43 #518LukysSledujícíHele prodává se jen samtný kabel na kterém je uchyt na zářivku ale nevím jaký je možn rozsah a jen strčíš do zásuvky a myslím že by to šlo do krytu přidělat nějakýma háčkama nebo něco vymysli ty kabely sem viděl v brně v hornbachu
7.5.2008 v 20:09 #519petertnČlenna ziarivky je vyhodnejsi pouzit elektroniku zo setriacej ziarovky
8.5.2008 v 5:03 #520SumoSprávceLukys napsal:
Quote:Hele prodává se jen samtný kabel na kterém je uchyt na zářivku ale nevím jaký je možn rozsah a jen strčíš do zásuvky a myslím že by to šlo do krytu přidělat nějakýma háčkama nebo něco vymysli ty kabely sem viděl v brně v hornbachuTo je pravda!:woohoo:
Taky jsem to tam myslim videl….. Ale buh vi, kolig za to budou chtit… :huh:8.5.2008 v 5:04 #521SumoSprávcepetertn napsal:
Quote:na ziarivky je vyhodnejsi pouzit elektroniku zo setriacej ziarovkyTo mas sice pravdu, ale to uz je myslim si pro cloveka, ktery elektice nehovi ponekud slozitejsi… :S
9.5.2008 v 10:00 #522petertnČlenani nie, skusim najst navod a dam to sem. asi bude dobre spravit technicku sekciu a tam davat taketo vecicky.
9.5.2008 v 12:45 #523SumoSprávcepetertn napsal:
Quote:ani nie, skusim najst navod a dam to sem. asi bude dobre spravit technicku sekciu a tam davat taketo vecicky.Dobry napad! :silly:
15.5.2008 v 6:41 #532JAHAVAČlenDěkuji všem. Technická sekce je výborný nápad, určitě by to chovatelům krabíků velmi pomohlo. Díky moc za odpovědi,jsou podnětné a hlavně už tak zběžně vím co a jak a zaúkoluji přítele:) , který tomu rozumí více než já, snad mi něco vyrobí na základě vašich odpovědí.
16.5.2008 v 17:55 #533BigO.HenryČlenAhoj, k tomu krytu, kdyztak se koukni na: http://rybicky.net/nadrze/3520
Je to vlastni vyroba ala co dum dal, akorat jsem mel podminky, jelikoz je tata truhlar:P -
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.