Ahojte.Všimla som si,že vždy keď k nám príde nejaká návšteva,moja krabica(Alica) sa ukryje do domčeka na súši a počas všetkého času,čo je návšteva u nás sa ani len nepohne (je jedno či k nám príde na 3 hod,pol hod, 7hod).No hneď ako návšteva odíde tak do cca 10 minút hneď vylezie a už je aktívna.Preto nechápem ako to vie? Počuje cudzie hlasy,cíti neznámy pach alebo je to čisto len náhoda????
Ja si myslim ze to môže byt aj hlasom u nas doma ked pride navsteva a nieco hovori ide sa rychlo skryt a ked sa mi pri nom rozpravame tak sa as tak nebojií iba ked prideme blizko pri neho sa schova.
já když přijdu do místnosti, tak se většinou schová, ale pak když si sednu na židli kousek od něj, a pozoruju ho, tak začne zase lozit, dokud si nestoupnu, nebo neudělám nějaký prudký pohyb či moc hlasitý zvuk
No moja krabica sa práveže mňa ani enjak nebojí.Ani rodičov.Ja môžem aj skákať okolo krabária a jej to nevadí,pokojne si lozí,je.Ona sa schová a ani sa nepohne niekoľko hodín iba keď máme návštevu.A tá návšteva ani nemusí byť v mojej izbe,stačí že je niekde v byte a krabica sa takto správa.