Vítejte na Krabí web na eSumo.net › Fóra › Krabi › Callinectes Sapidus › a ještě….
- Toto téma je prázdné.
-
AutorPříspěvky
-
1.4.2008 v 12:52 #293JejČlen
Když je to teda krab suchozemský ( land ) tak proč se zdržujě věčinu času ve vodě a i tam jí ?
1.4.2008 v 14:58 #439LukysSledujícíJestli myslíš cardisoma armatum tak netuším ale teď sem mu to komplet předělal a je ve vodě i na suchu ale většinou jí i na suchu ve vodě moc ne
1.4.2008 v 18:10 #440JejČlenTak jako je ten krab má modrý krunýř tak to je land krab suchozemský ale říkám nevím proč je věčinou ve vodě :blush: jako jsem amatér co se chovu krabů tak se nedivte mojím někdy přihloplím otázkám třeba proč pořád dělá tzv. “roznošku” že má naplé obě strany “nohou” a vypadá to jako by se napínal na sklo nebo by se ho snažil přelést je to normální ?
Dík za odpovědi2.4.2008 v 6:21 #442Pavoucice.LČlenMuj krabík dělá taky občas roznošky,je to jakokdyby cvičil:-)Takže to asi bude normální .Jinak co se týče přebývání suchozemského kraba ve vodě ,chtěla bych jen říct že ten můj je tam pořád sedí tam ,hrabe a přehrabuje kámínky ,obědvá i večeří ve vodě ,každé jídlo které dostane si do vody odnáší .Dokonce si tam schovává i zbytky voda pak strašně smrdí:-p.Jednou sem dokonce někde četla ,ža nějaký začatečník chovatel si byl koupit krabíka ve zverimexu a paní prodavačka mu řakla ,že suchozemský krab vodu nepotřebuje .Na zakladě teto milné informace mu krabík po několika dnech uhynul:-(Takže si myslím nehledě na jméno Krab suchozemský potřebuje vodu!!!
2.4.2008 v 16:17 #446LukysSledujícíNo když řeknete ve zverimexu krab suchozemský prodavači myslí že je to pousteníček nebo nějakej co nepotřebuje vodu tak vždy říkám ten barevnej vodní a někdy dokonce ví o co de:D
3.4.2008 v 7:36 #448SumoSprávceJojo… Prodavaci jsou nekdy opravdu hooodne informovani…
Proto kdysi vznikl tento web! A myslim si, ze tady clovek najde vse, co potrebuje… Co vy na to?4.4.2008 v 18:34 #451PakinkoČlenno ja som tu nasiel aj priatela…vsak sumo
4.4.2008 v 20:16 #452SumoSprávcePakinko napsal:
Quote:no ja som tu nasiel aj priatela…vsak sumo13.4.2008 v 19:48 #484JejČlenChtěl sem se optat jestli je v pořádku když krab moc nejí dal sem mu mraženou rybu ( ohřál sem ji v mikrovlnce až pak sem mu ji dal ) a on z ní jen tak trošinku uzopkl a dal sem mu tvrdý sýr a to samé tak sem si myslel že asi nemá hlad ale po týdnu sem mu dal zase rybu a ani se jí nedotkl co s tím ?
14.4.2008 v 2:35 #485SumoSprávceAhoj!
A jak se jinak chova???
Cetl jsi clanek “Svlékání kraba“???
Zkus procist, mozna tam najdes odpoved…PS: Jo a mrazenou rybku rozmrazovat v mikrovlnce… :woohoo:
Ja ji obycejne dam do misticky a na par vterin (5-10) na ni pustim horkou vodu. Uplne to staci a krab si ji stejne nevsima hned…
Takze mikrovlnka… :S14.4.2008 v 10:59 #486LukysSledujícíJo já taky to dám jen na misku a dám mu to do akva mražený má tam teplo od Uv žárovky vzduch koolem asi +-30 stupnu a hned to roztaje:cheer:
14.4.2008 v 16:38 #488PakinkoČlentoto iste sa stalo aj mojmu benjymu ze zobkol z jablka a o 4 dni ked som mu ho dal nechcel jest…dal som mu nitenky tiez dva dni zobkal a potom nic…a po 2 tyzdnoch zomrel a nwm preco
16.2.2009 v 17:04 #846Pavoucice.LČlenMám otázku :)Jak nejlepe domluvit krabíkovi, aby každou noc nerozhraboval a neničil si svoje bydliště? Někdy mi totiž přijde, že mi to dělá na truc, sotva mu to uklidím a vyčistím, tak zahrabuje topítko filtr, rozhazuje kamení, rozbíjí si úkryt, schovává kousky jídel a pak to příšerně smrdí:(Přijde mi i zvláštní, že než jsme jeli na dovolenou byl hodný a nezlobil, a začal “lumpačit” až když jsme se vrátili………..
15.3.2012 v 19:05 #1451tesi1412Člensom úplný začiatočník v chove krabíka. Kupovala som ho synovi k 15-tým narodeninám pred dvomi týždňami. Predtým som si však prečítala všetok materiál na tomto vebe a rovnako diskusné fórum. Chcem Vám touto cestou všetkým poďakovať za informácie a diskusie, pretože vďaka nim mám pocit, akoby som krabíka mala už dlho, predlho. Viem si vychutnávať jeho reakcie a niektoré neobvyklé rakcie alebo správanie mi takto nenaháňa strach. Ešte raz veľké ďakujem !!!!
11.10.2012 v 16:23 #1479AleachimÚčastníkTakový zodpovědný přístup by měli mít všichni, kdo si pořizují nějakého mazlíka.
Gratuluji a ať se krabákovi daří -
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.