Vítejte na Krabí web na eSumo.net › Fóra › Krabi › Můj krab :) › svlékání
- Toto téma je prázdné.
-
AutorPříspěvky
-
18.9.2010 v 17:48 #240no nameČlen
Tak, před dvouma měsícema jsem jsem si přinesl domů Huga a včera večer až dneska ráno se svlékla:cheer: :cheer: :laugh: (přímo při svlíkání jsem ju neviděl:dry: ), ráno jsem si říkal jestli jí něco není, protože jsem viděl jenom krunýř, který samozřejmě na zaťukání nereaguje;) . Ale večer jsem ji viděl jak sedí za ním a vesele se usmívá . ALE MÁM DOTAZ-VE ČLÁNKU SE PÍŠE ŽE SVLÉKÁNÍ PROVÁDÍ VÝHRADNĚVE VODĚ:huh: , Hugo se ale svlíkala v kokosu, tak co vy na to:blink: :blink: :blink: .
18.9.2010 v 19:50 #1208SumoSprávce…tak já na to: “toto je snad první případ! Ještě jsem o tom nikde neslyšel/nečetl…”
Ale hlavně, že to vyšlo!!!18.9.2010 v 19:59 #1209no nameČlentak jo;)
20.9.2010 v 9:29 #1212NeryČlenV asii jsem chytal kraby co měli nory stovky metrů od vody, pěkně na kopci, vsadím se o co chcete, že se kvůli svlékání nestěhovali k potoku Tyto Potamoni se taky množí na suchu, spáří se na suchu,samice naklade vajíčka, hlídá je a z vajíček se klubou malí suchozemští krabi, vodní plochu vůbec nepotřebujou.
20.9.2010 v 14:51 #1216SumoSprávceJasně! Netvrdím, že takové druhy nejsou! Určitě jo… Tady se však bavíme “hlavně o těch našich”. No a ti bez vody nevydrží zas tak dlouho… :unsure:
Jinak – pěkné foto? Nachytal jsi jich dost? :blush:22.9.2010 v 17:24 #1223NeryČlenJen jsem reagoval na to svlékání, i vodní druhy se mohou dle mého názoru úspěšně svléknout třeba jen ve vlhké díře v zemi.
Nu o “našich” hehe, ono i u nás se dají sehnat sladkovodní druhy u kterých máte šanci na rozmnožení(mimochodem jsou barevně hezčí než C.armatum bo S.m.), od lidí považuju za nezodpovědné kupovat importovaná zvířata u kterých předem vědí že je nikdy nerozmnoží a až jim chcípnou koupí si další…to rozhodně není chovatelství jak jej chápu já.
Tenhle semiadult byl z pralesa v národním parku Namtok phlio, hodně daleko od vody na kopci,ale byl jen jeden tak šel z5 kam patřil
“nevydrží zas tak dlouho” bych nechtěl čítat od člověka co se tématu věnuje! Mám už rok a půl prcka Pseudocardisoma socotrensis a podle tempa jeho růstu bych řekl, že tak za 8-10 let až bude dospělej,mu budu shánět partnera…a pak počítám ještě s mnoha dalšími roky…
lokalita P.soc.
Dospělý samec(jsou menší než samice,ale i tak v rozpětí nohou cca 30cm):
22.9.2010 v 18:03 #1224SumoSprávceJasně – je “chov” a je “chov”… Na tvé stránky jsem už v minulosti koukal a vím, že jsi chovatel s velkým CH, který se tomu věnuje “naplno”!
Ja jestli chovu, tak maximálně cvrčky a ještě k tomu na krmení… :blush:Jinak – nemám co dodat… Jen to, že si rád počtu něco nového a hlavně zajímavého…
-
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.