Jakeho kraba?

• Toto téma je prázdné.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 36)
  • Autor
    BigO.Henry
    Člen

Ahoj lidi:) Precetl jsem si vse na tomto webu a rozhodl jsem se ze si krabika poridim. Chtel bych sladkovodniho, ale nevim jaky druh…Mohl by jtse mi nekdo prosim poradit? Jakych velikosti dorustaji? Jaky druh je nejhezci?

Lukys
    Sledující

No já bych bral Cardisoma armatum(krab suchozemský) je asi nejhezčí taky ho sháním.

Sumo
    Správce

Ahoj!
    Spravne rozhodnuti! B)

Napisu to strucne.
    Co ja vim, tak se u nas “bezne” prodavaji tri druhy:
    Cardisoma Armatum
    Gecarcinus Rirucola
    Sesarma Maderi

Ja mel nejdriv Cardisoma Armatum (Klepetko). To byl panecku krabik… :blush: Byl aktivni a byla s nim sranda… :laugh:
    A taky jsou krasne zbarveni! :woohoo:

Ted mam Gecarcinus Rirucola (Zrzka a Mechacek). Ti mi pripadaji velice malo aktivni a strasne lekavi… Ani nejsou tak barevni:( viz Fotogalerie!

Sesarma Maderi jsem nemel. Ti jsou nejmensi a moc nevyrostou… :unsure: Jsou vsak nejlevnejsi! ;)

Takze kdybych mel ted moznost vyberu, volim prvni druh.

No a snad se vyjadri i jini…:blink:

BigO.Henry
    Člen

Tak dam na vas, koukal jsem na fotky a je opravdu hezky zbarveny. Jake velikosti dorustaji? Kolik tak priblizne stoji?

Hlavne jsem premyslel jak udelat prechod voda – sous. Velikost akvarka (teda akvaterarka:) ) bude asi 60x30x30. Kdyz by pisek byl nasypan na jedne strane bez zabrany, tak by voda asi nebyla moc cista. Myslel jsem ze bych uprostred udelal tak 6-8cm vysokou prepazku ze skla a pak bych udelal cesticku z vody na sous z kamenu. Co vy na to?

Dalsi vec, jake topne telisko, filtr a UV lampa by byly nejvhodnejsi?
    Nejradeji bych primo typ, protoze az pak pujdu do zverimexu nerad bych tam koukal jak vejr a nevedel co koupit :D

Sumo
    Správce

No ja ho mel za 190,- , ale videl jsem uz od 155,- vyse…

Pisek – neradim… :( Je to hezke, vypada to super, krab ma co delat, ale… Ja uz mel pisek… A reknu ti – nic moc, kdyz si tam krab zahrabava zbytky ryb apod.. :S :angry:
    Radsi sterk! Zrnitost tak 2-4mm… Fakt…

Akvarko mam stejne… Sice vetsi by bylo lepsi ;), ale…

Prepazku jsem uz taky mel! ;) Ale zase ale. Je to fajn – voda se pak dobre meni a neni tak spinav, ale zase neni nad to proplachnout obcas vodou i tu sous. A kdyby byla prepazka – kam by pak voda vytekla? :huh:

Topeni s termostatem, jakekoliv do 20W…
    Filtr – jaky bude! ;) Misus brat v uvahu, ze filtr musi byt vzdy cely pod vodou! A vody budes mit malo (ne jako u rybicek), takze ho musis dat nalezato… Ja jsem spokojen s Atmany rady AT-F xxx. Taky zalezi na financich! Takze spis je to o tom, co u vas vedou… :woohoo:

Takze asi tak… :)

BigO.Henry
    Člen

Asi mas pravdu s tim piskem:)dam tam drobny sterk, myslim ze mam jeste nekde kyblik sterku po zelve…

Uz to mam vymyslene:D

Velikost akvateraria cca 100x40x30.
    Svetlo: http://www.exo-eko.cz/zarovky/Zarovka-Repti-Glo-2-UVB
    Topitko:
    http://www.akva-exo.cz/detail/akvaristika/topitka/025w/aquael/2001/
    Filtr:
    http://www.averecord.cz/index.php?idzbozi=%7B4ACAEC11-2D1B-47E6-BABD-89CDFDDA4D4D%7D&page=detailzb

Co si o tom myslis?

Sumo
    Správce

Filtr mam stejny, topitko myslim taky… :)
    Misto zarovky mam zarivku ReptiGlo 2.0 s UVA+UVB… :cheer:

BigO.Henry
    Člen

JJ, tu tam ma taky :cheer: Zamenil jsem ji rano misto ty zarovky…

Tak a jeste posledni dotaz :blush:, vlastne dva:laugh:

Na tu UV zarovku je potreba nejaka specialni lampicka? nebo staci obycejna?

A jak mas vyresene prekryti vrsku akvaterarka? Jenom sklo, nebo kombinace sklo-sitka?

Akvaterarko nakonec bude 100x40x40 a sklo 6mm, aby mohl dovadet jak se mu zachce:cheer: :cheer:

Sumo
    Správce

Ta zarovka by mela byt uvnitr, aby sklo netlumilo pozadovane zareni!

Kryt mam origos co bylo k akvarku. Plastove – furt zavrene ale s dirkama navic… Abych nemusel kraba nahanet po byte… :woohoo:

BigO.Henry
    Člen

Prave v tom je ten problem, akvarko budu mit udelane na zakazku a jak poradne zajistit aby mi neutek :cheer: protoze honit ho po baraku by se mi fakt nechtelo a navic by mohl umrit :ohmy:

Mno s tim si nejak budu muste poradit…

Ted jenom pockat az pridou penizky a muzu zacit nakupovat B) :laugh:

Mno a nejvetsi sranda bude az budu mit vse nakoupeno a pripraveno a krabika nebudu moct sehnat:dry:

Lukys
    Sledující

S toho si nic nedělej já nemůžu nikde sehnat Cardisoma Armatum tak mám zatím Sersana mederi nebo jak se prostě krab červený http://rybicky.net/nadrz.php?c=3314 koukni to je moje akvaterárium

BigO.Henry
    Člen

Ja sem videl zatim jediny krabiky. Byli v malinkym zverimexu v OBI ve Sterboholich, ale nevim co jsou zac. Byli cca 3cm veliky a jeden stal asi 26kc, jo a meli oranzovou barvu.

Jeste jakou rostlinu by jste doporucili ke krabikovi?

Pekny akvarko:cheer:

Sumo
    Správce

100% to byli Sesarma Maderi… Tady na Ostravsku je maj za 35,-

BigO.Henry
    Člen

Mno jsem zvědav jestli ho seženu :D

Ještě jeden dotaz, jaké kytky jsou nejlepší k takovému brabíkovi?

Sumo
    Správce

To je veru vec tezka…
    V akvarku kraba je malo vody a vodni rostliny chcou vesms vice…
    Kazdopadne je vhodny Javsky mech.
    Kdo se prida dal? B)

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 36)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.